Biologische varkensmestopslag bij akkerbouwer

Bionext, de ketenorganisatie voor duurzame, biologische landbouw en voeding wil een onderzoek starten of er mogelijkheden zijn om biologische varkensmest kleinschalig op te slaan bij biologische akkerbouwers.

Op initiatief van de ketengroepen Varkensvlees en Akkerbouw/vollegrondsgroenten organiseert Bionext daarom een werkatelier. Daarin wordt samen met ondernemers onderzocht of kleinschalige mestopslag van varkensmest op het akkerbouwbedrijf voor middelgrote en grote akkerbouwbedrijven een oplossing kan vormen, en aan welke voorwaarden zo’n opslag moet voldoen.
 
Het eerste werkatelier vindt plaats op 31 oktober van 14-17 uur op het akkerbouwbedrijf BioTrio in ZuidwestBrabant. Deze bijeenkomst is bedoeld voor een kleine groep van zo’n 4 varkenshouders en 4 akkerbouwers die serieus mogelijkheden willen verkennen voor kleinschalige mestopslag van varkensdrijfmest op het akkerbouwbedrijf. Hebt u vragen of wilt u zich nog aanmelden, dan kan dat bij Marian Blom.

Als er meer belangstelling is dan er plek is, kijken we of we een tweede bijeenkomst kunnen organiseren. De kennis en de ideeën die in de bijeenkomst worden ontwikkeld worden via Bionext verspreid

Lees meer >>

Meer over: Akkerbouwer | Nieuws | Opslag
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: