‘Mestvervoerders ook geregistreerd bij NVWA’

Mestvervoerders moeten ook geregistreerd staan bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Dat meldt Cumela.

“De NVWA wees ons er via een brief op dat op basis van Europese regels voor dierlijke bijproducten (mest is een dierlijk bijproduct) de vervoerders van mest ook bij de NVWA geregistreerd moeten worden”, aldus de brancheorganisatie.

Cumela zegt het ministerie en de NVWA er meermaals op te hebben gewezen dat alle intermediairs al zijn geregistreerd bij Dienst Regelingen. “Maar de juristen van het ministerie staan op het standpunt dat de registratie van Dienst Regelingen hiervoor niet gebruikt mag worden, omdat er geen wettelijke basis is om de registratie voor de Meststoffenwet ook te gebruiken voor de Verordening Dierlijke Bijproducten. Wij betreuren deze extra en onnodige administratieve last, vooral omdat in bijvoorbeeld Vlaanderen de registratie voor het mestbeleid wél voor de dierlijke bijproducten wordt gebruikt”, aldus Cumela.

Registeren kan via de website www.nvwa.nl, kies [alle formulieren] en daarna [dierlijke bijproducten registeren]. De kosten van de registratie bedragen € 23,68. Vanaf 1 september 2013 zal de NVWA hierop gaan handhaven en riskeren mestvervoerders een bestuurlijke boete als zij nog niet geregistreerd zijn, aldus Cumela.

Meer over: Afvoer | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: