E-learning over gevaren van mestgassen

Mestsilo_1Cumela Nederland heeft een interactieve e-learning ontwikkeld om leerlingen, werknemers en werkgevers in de agrarische sectoren zo goed mogelijk te informeren over de gevaren van mestgassen.

De gratis beschikbare e-learning geeft inzicht in onveilige situaties en moet het inzicht in onveilige situaties bevorderen. Eerder dit jaar concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat de gevaren van mestgassen worden onderschat. Veiligheid heeft de afgelopen decennia te weinig aandacht gekregen bij de ontwikkelingen rond opslag en verwerking van mest. Voor sociale partners in de cumelasector aanleiding om de kennis en het risicobesef te vergroten onder werkgevers, werknemers en leerlingen, door het aanbieden van een interactieve e-learning mestgassen.

Ruim een jaar geleden vond bij het reinigen van een mestsilo in Makkinga een dodelijk ongeval plaats waarbij drie mensen om het leven kwamen. Er vielen al eerder doden en gewonden bij ongevallen met mestgassen. Naar aanleiding van de ongevallen heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek gedaan naar de gevaren van mestgassen en zijn diverse aanbevelingen gedaan. Eén van de specifieke aanbevelingen is om ‘veilig werken met mest’ structureel op te nemen in de agrarische opleidingen.

Meer over: Nieuws | Opslag
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: