NVV wil uitstel uitrijverbod

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders wil uitstel van het uitrijverbod voor mest en zuiveringsslib tot 16 september, of liever nog, tot 1 oktober. Dat meldt AgriHolland.

“Wij sluiten ons hiermee aan bij het verzoek dat brancheorganisatie Cumela Nederland aan staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft gericht. Ook bij ons melden zich varkenshouders die vanwege de extreme weersomstandigheden dit voorjaar en in de vroege zomer, lange tijd geen mest hebben kunnen afvoeren”, zegt NVV-voorzitter Ingrid Jansen. Om alle mest te kunnen afvoeren, is een langere uitrijperiode noodzaak, vindt de NVV.

De NVV vraagt in navolging van Cumela aan staatssecretaris Van Dam om een permanente voorziening, waarbij het uitrijden van mest afhankelijk wordt van weersomstandigheden en als dit niet mogelijk is voor een verschuiving van de uitrijdperiode, waardoor in september ook mest en zuiveringsslib gebruikt kan worden. “Een ‘nieuwe tijd’, waarin weersomstandigheden steeds vaker een extreem karakter hebben, vraagt om flexibel beleid op dit gebied”, aldus Jansen.

De NVV wil dat er, indien mogelijk, uiterlijk 24 augustus uitsluitsel komt van Van Dam. (AgriHolland)

Meer over: Nieuws | Uitrijden
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: