Pilot evenwichtsbemesting fosfaat van start

Melkveehouders die aantoonbaar meer opbrengst hebben dan gemiddeld, moeten ook meer kunnen bemesten. Dat is het uitgangspunt van de pilot evenwichtsbemesting fosfaat voor melkveehouderij. Dat meldt Countus.

Voor de periode 2014-2017 is deze pilot opengesteld voor een aantal melkveehouders mits ze aan de voorwaarden kunnen voldoen. Vanaf maandag 25 januari 10.00 uur kunnen bedrijven zich aanmelden om deel te nemen aan de pilot. Er is ruimte voor maximaal 150 ontheffingen. De 100 bedrijven die in 2015 zich opgegeven hebben en een beschikking hebben ontvangen hebben voorrang bij deelname in 2016. Verder hebben bedrijven die in het Landelijk Meetnet Effecten Mestbeleid (LMM) zitten, voorrang. De overige bedrijven worden geselecteerd op volgorde van binnenkomst.

De pilot wordt uitgevoerd door LTO in samenwerking met NZO, Nevedi en VLB. Ondernemers moeten bij hun aanmelding de KringloopWijzers van 2013, 2014 en 2015 opsturen. Die worden beoordeeld door de organisatie en indien alles in orde bevonden wordt, kan de ondernemer deelnemen. Voor iedere deelnemer wordt de extra bemestingsruimte op basis van de Kringloopwijzers toegewezen en daarna volgt een officiƫle ontheffing van de forfaitaire gebruiksnorm.

Meer over: Nieuws | Uitrijden
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: