Akkerbouwers: drijfmest is waardevol

Drijfmest is waardevol voor een ruime meerderheid van de akkerbouwbedrijven. Dat blijkt uit een poll op Akkerwijzer.nl. Daarin geeft ruim tweederde van de respondenten aan drijfmest in te zetten op zijn bedrijf.

De grootste groep, 42 procent van de stemmers, vindt drijfmest een waardevolle aanvulling op zijn bedrijf omdat hij hiermee de organische stof op zijn percelen perfect kan aanvullen. Een andere groep akkerbouwers ziet duidelijke financiƫle voordelen bij het gebruik van drijfmest: 12 procent zegt geld toe te krijgen om dierlijke mest te gebruiken op zijn bedrijf. Nog eens 12 procent beschikt over een eigen mestopslag, waardoor het financieel nog interessanter is geworden om mest toe te passen op het akkerbouwbedrijf.

Een kleine groep akkerbouwers, 6 procent van de stemmers, ziet duidelijk geen meerwaarde in de toediening van dierlijke mest. Deze groep vindt dat zijn grond met kunstmest veel preciezer te bemesten is. Een kwart van de stemmende akkerbouwers vreest voor structuurbederf en wil in februari nog geen zware injecteur op zijn land toe te laten. 1 procent zet geen dierlijke mest in uit vrees voor vertraging bij het poten of zaaien. (PigBusiness)

Meer over: Nieuws | Uitrijden
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: