Oss wil mestverwerking bedrijventerreinen blokkeren

De gemeenteraad van Oss heeft woensdagavond 20 september besloten om een algeheel verbod in te stellen op de vestiging van mestverwerkingsbedrijven op de gemeentelijke bedrijventerreinen. Dat meldt AgriHolland.

Via een voorbereidingsbesluit wordt gepoogd een dam op te werpen tegen de komst van een mestverwerkingsfabriek aan de haven in Oss. Het betreft een gezamenlijk plan van de Mineralenafzetcoöperatie Elsendorp en omstreken MACE en het Osse havenbedrijf OOC Terminals. Het besluit van de gemeenteraad werd genomen tijdens een ingelaste spoedvergadering.

Met het voorbereidingsbesluit van de gemeente Oss worden nieuwe vergunningaanvragen geblokkeerd, tot het moment dat een nieuw bestemmingplan voor de bedrijventerreinen is vastgesteld. In dat bestemmingsplan zullen mestverwerkingsfabrieken worden uitgesloten van vestiging in Oss, zo is de verwachting. Eerder stapte de gemeente Oss met succes naar de rechter om de milieuvergunning aan te vechten die de provincie Noord-Brabant aan OOC Terminals en MACE verleende. (AgriHolland / Brabants Dagblad)

Meer over: Nieuws | Verwerken
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: