Drie jaar cel geëist tegen mesthandelaar uit Wintelre

Het Openbaar Ministerie heeft in de rechtbank in Den Bosch een gevangenisstraf van drie jaar en een beroepsverbod geëist tegen een mesthandelaar uit Wintelre.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de handelaar tientallen boeren geholpen om van hun mestoverschot af te komen door mest te laten verdwijnen. De officier meldde op de zitting dat er gevreesd moet worden dat de mest illegaal is uitgereden. De officier: “De verdachte wordt in verband gebracht met het niet verantwoorden van mest ter waarde van een half tot één miljoen kilo fosfaat. Die fosfaten gaan samen met de stikstoffen die op dit moment het land gijzelen. Dit is zonder meer een zeer grote hoeveelheid die een reële impact op de natuur zal hebben.”

Verdachte heeft de  strafbare feiten volgens het OM gedurende een reeks van jaren bewust en doelgericht gepleegd. “Verdachte was de spil van de fraude en verdachte heeft hiertoe het initiatief genomen. Als intermediair was hij in de positie hiervoor en die positie heeft hij fors misbruikt.” De officier vindt daarom een gevangenisstraf van drie jaar en een beroepsverbod op de plaats.

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: