Provincie Gelderland wil ringleiding voor biogas

De provincie Gelderland heeft als ambitie om het aandeel duurzame energie te verhogen van 6 procent in 2010 naar 20 procent in 2020. Een ringleiding voor producenten en afnemers moet dit proces versnellen.

Als eerste komt er een leidingnet door de Achterhoek waarmee de provincie de productie van biogas in de Achterhoek wil versnellen.
De provincie heeft in het klimaatprogramma opgenomen dat het gebruik van fossiele brandstoffen (olie en gas) vanaf 2015 moet afnemen. Het aandeel duurzame of groene energie moet van 6 procent in 2010, via 10 procent in 2015 stijgen naar 20 procent in 2020.
De provincie is in gesprek met biogasproducenten, bedrijven en energieleveranciers om te investeren in het biogasnet, dat het project Biogas Infrastructuur Oost Nederland (BION) wordt genoemd.
Het netwerk wordt stapsgewijs aangelegd. Eerst wordt gewerkt aan een plan dat het industrieterrein Borculo via de bestaande vergistingsinstallatie van Groot Zevert in Beltrum verbindt met regionaal bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: