Mestmarkt

Mestportaal.nl publiceert de prijzen van varkensmest. Voorheen werden de los prijzen gemeld. Maar omdat de ophaalbijdragen volgens deskundige marktinformaten interessanter zijn, worden in plaats van de los prijzen vanaf heden de gemiddelde ophaalbijdragen genoemd.

In de grafieken is de prijsvorming van de afgelopen drie jaar weergegeven. Aangezien Mestportaal.nl voorheen de losprijzen noemde, moest er een en ander verrekend worden. Dat is gedaan aan de hand van informatie van marktinformanten en een verhoging gebaseerd op de situatie in het laatste halfjaar.

Heeft u informatie over ophaalbijdragen bij u in de regio? Laat het weten via het contactformulier

9 apr

De ophaalbijdragen voor varkensmest zijn momenteel een stuk lager dan voor het uitrijseizoen. Dat blijk uit een korte rondgang langs handelaren in verschillende regio’s van het land.

Moest er in de winter nog zo’n 25 euro per ton worden afgerekend, nu ligt dat gemiddeld genomen een euro of 3 lager. Voor rundveemest geldt een daling van gemiddeld 18,50 euro naar 16 euro per ton.

In het zuiden van Nederland ligt de ophaalbijdrage voor varkensmest het hoogst. Daar wordt gemiddeld 23 euro betaald. In het midden en in de noordelijke provincies is de ophaalbijdrage gemiddeld 21 euro per ton.

Deze pagina delen:
Eerdere analyses