Mestportaal analyse week 11: Mestseizoen is opgestart

De Mestportaal notering van week 11 blijft deze week gelijk met een notering voor varkensdrijfmest van 4 tot 6 euro toe. De mestprijzen staan wel onder druk doordat het akkerbouwseizoen op het punt staat om volop te beginnen.

In het noorden van het land krijgen akkerbouwers de mest nu nog voor niets op het land of krijgen nog net de inwerkkosten betaald.

Natheid
Op de hoger gelegen percelen, voornamelijk zandgronden is het akkerbouwseizoen volop aan de gang. Akkerbouwers staan te trappelen om te beginnen met de zaaiwerkzaamheden en de bijbehorende bemesting . De eerste bieten zitten hier en daar al in de grond, maar op veel plaatsen en in de polders is er nog niet veel activiteit. De regen van afgelopen week gooide roet in het eten om volop aan de gang te gaan, zodat de percelen nu nog te nat blijken. De weersvoorspellingen voor komende week zijn gunstig, het is wel afwachten of de voorspelde regen voor aanstaande weekend komt en hoeveel millimeters dat dan zal zijn.

Rundveemest
Het aanbod van rundveedrijfmest is krap en hierdoor zijn de ophaalbijdragen gedaald richting de 10 euro en dat zorgt ervoor dat voor de langere afstandtransporten er geen bijdrage voor rundveemest betaald wordt aan afnemers.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: