Mestportaal analyse week 13: Massaal mest uitrijden

De Mestportaal notering daalt deze week met gemiddeld een halve euro naar gemiddeld 4,5 euro toe voor varkensdrijfmest. Akkerbouwers zijn massaal aan het mest uitrijden op de akkers. Mest uitrijden is nu in heel Nederland mogelijk door de ideale droge weersomstandigheden in dit voorjaar. Voor de langere afstand, meer dan 200 kilometer afstand lopen de vergoeding van mest richting de nul euro. Richting de polders kan de vergoeding nu nog oplopen naar 6 euro. In de regio Goes liggen de mestprijzen op nul euro in de grond gebracht.

Net als vorig jaar is de kans groot dat het mestseizoen voor begin mei afgelopen is. Akkerbouwers die nu nog geen afspraken hebben gemaakt voor het zaai- en pootseizoen krijgen het moeilijk om nog op tijd mest te ontvangen. Transporteurs kunnen op dit moment niet alle mest vervoeren door de grote vraag. Op dit moment lijkt er ook nog voldoende aanbod van mest, transport lijkt de beperkende factor voor de mestmarkt.

NVV notering
De ophaalbijdrages in de regio Salland en Achterhoek zijn vorige week iets gedaald en verwachten deze week weer een lichte daling. Er zit wel veel spreiding in de afspraken, van 10 euro in Salland tot bijna 15 euro in de Achterhoek. De mestprijs is  mede afhankelijk van de vervoersafstand, afzet in de regio is meestal voordeliger. Varkenshouders kunnen afspraken en afzetprijzen doorgeven aan de NVV.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: