Mestportaal analyse week 15: mestprijzen blijft steken op 4 euro

De Mestportaal notering van week 15 blijft gelijk met mestprijzen van gemiddeld 4 euro toe. Transporteurs zijn nog steeds druk om alle mest op de plaats te krijgen en de gemaakte afspraken na te komen. Losse vrachten lijken op de tweede plaats te komen. Het paasweekend en daarna een regendag zorgden voor een kleine vertraging in de landwerkzaamheden, maar de regen is meer dan welkom voor de gewassen geweest.

De mestprijzen lijken op het dieptepunt te zijn aangeland. Akkerbouwers willen de drijfmest nog wel gratis in de grond gebracht hebben. Voor de mest betalen wordt alleen maar gedaan op langere afstanden, meer dan 150 tot 200 kilometer. Op de afstanden tot 150 kilometer worden de vergoedingen voor korte en lange afstand met elkaar verrekend zodat er nog een kleine vergoeding voor de akkerbouwer tegenover staat. Voor mestafzet met lokale afspraken is er een hogere vergoeding mogelijk omdat er dan op transportkosten wordt bespaard. Dat kan met de huidige dieselprijzen nogal oplopen.

 
NVV Notering
De NVV verzamelt de mestafzetprijzen van varkenshouders in Salland en de Achterhoek en zagen de ophaalbijdragen vorige week licht dalen tot 10,75 af Raalte en 14 euro af Ruurlo. De NVV verwacht dat er dit voorjaar nog een tekort aan mest komt en hopen dat de prijzen nog verder dalen.

Regen
De regen van afgelopen dagen was meer dan welkom voor de gewassen die al gezaaid en gepoot zijn. De regen is ook welkom tegen het verstuiven in de VeenkoloniĆ«n. Toch is er niet meer dan 20 millimeter gevallen. Bekijk hier de verwachting van de komende dagen. 

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: