Mestportaal analyse week 17: Laatste week mest uitrijden

De mestportaal notering van week 17 blijft deze week nog gelijk met mestprijzen van 4 euro. Er is nog voldoende aanbod van mest en de voorjaarswerkzaamheden gaan vlot door het mooie voorjaarsweer. De grootste drukte voor de transporteurs is nu voorbij en losse afspraken vinden nu ook weer doorgang en de opslagen die leeg raken kunnen nu weer gevuld worden.

De voorjaarswerkzaamheden gaan vlot door en de verwachting is dat volgende week de meeste akkerbouwgewassen redelijkerwijs in de grond zitten. Door het mooie voorjaar kunnen transporteurs ook goed bij de opslagen en percelen komen en hierdoor efficiƫnt rijden.

 
Mais zaaien
Nu de kans op nachtvorst bijna voorbij is, beginnen de  veehouders nu ook met het zaaien van de mais. Doordat het zaaien van de mais iets later is dan andere jaren komt dit in de planning van mest rijden wel goed uit en duurt het voorjaarsseizoen wellicht nog een weekje langer.

Regelgeving
De val van het kabinet zal geen invloed hebben op de uitrijperioden van mest, dus zal de meeste mest wel in het voorjaar uitgereden moeten worden. De nieuwe mestwetgeving zal naar alle waarschijnlijkheid nog steeds per 2013 ingaan en zullen veehouders afspraken moeten maken voor de afzet van mest.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: