Mestportaal analyse week 18: mestprijzen stabiel

De mestprijzen van de Mestportaal notering van week 18 blijven stabiel rond de 4 euro. De voorjaarswerkzaamheden zijn grotendeels klaar. Alleen in het noorden van het land zijn ze nog druk met het zaaien en poten van de gewassen en hier krijgen ze de mest meestal gratis op het land, maar niet altijd worden de inwerkkosten nog betaald.

De verwachting is dat de mestprijs niet meer daalt, de meeste afspraken voor dit voorjaarsseizoen zijn afgehandeld. Het prijsniveau ligt ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar en naar verwachting zal na half mei de prijs weer iets oplopen. Nu de vraag naar mest minder is, zal de mest weer naar de opslagen gereden moeten worden, hierdoor loopt het aanbod ook iets terug.

Groeizaam weer
De maand mei begint regenachtig, maar wel met hoge temperaturen, ideaal en groeizaam weer voor de gewassen. Als er een zonnige periode komt, zal de eerste snede van melkveehouders niet lang op zich laten wachten en dat geeft ook weer wat ruimte om mest af te zetten en de mest uit te rijden.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: