Mestportaal analyse week 22: meer handel in mest

De mestprijzen blijven deze week nog op het zelfde niveau als vorige week, op 4,5 euro. Er is wel iets meer handel in mest dan afgelopen twee weken. Het mooie weer van afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat het tweede deel van de eerste grassnede is geoogst. Ook varkenshouders willen nog graag wat mest kwijt om de putten leeg te maken voor het najaar waarin een beperkte mestafzet wordt voorspeld.

Intermediairs houden de bijdrage deze week nog gelijk, mede om de handel in stand te houden. De grootste druk is voorbij, maar er is nog genoeg mest aanwezig bij de varkenshouders. Deze varkenshouders hadden gehoopt dat de ophaalbijdrage lager zou worden aan het einde van het uitrijseizoen, maar dat is niet het geval geweest. Hierdoor kwam het mest rijden laat op gang en zijn er hier en daar opslagen niet leeggereden.

Regio Goes
In de regio Goes blijft de bijdrage voor mest deze week nog op 10 tot 12 euro in de silo. Ook in deze regio zijn er beperkte mogelijkheden om mest uit te rijden op grasland, hiervoor geldt nog wel een bijdrage van 2 tot 3 euro toe voor mest in de grond gebracht.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: