Mestportaal analyse week 26: Rust op mestmarkt

Weinig vraag domineert de mesthandel in de eerste week van de zomer. De mestprijzen van de Mestportaal notering van deze week, week 26, blijven gelijk op 4,5 euro. Varkenshouders hebben nog geen noodzaak om de mest af te voeren en akkerbouwers nog geen ruimte of helemaal geen ruimte meer door de aangescherpte normen. De verwachting is wel dat de prijzen de komende weken iets gaan oplopen.

Voor veehouders die een tweede snede gras in de kuil hebben, is het ideaal weer om mest uit te rijden. De regen zorgt voor een goede opname van de mest door de plant. En er is geen kans op verbranding van het gras. Vorig jaar kenden we in het begin van de zomer een hele droge periode waarin er helemaal geen mest gereden werd, dat is dit jaar anders.

 
Varkenshouders blijven positief dat door de aankomende verplichte mestverwerking de mestprijzen laag blijven, maar akkerbouwers kunnen veelal in het najaar geen drijfmest meer plaatsen omdat in het voorjaar al de gebruiksnorm bereikt is. Het is nog afwachten of we de komende weken nog een echte zomerperiode krijgen, zodat de eventuele ruimte op vrijkomend land benut kan worden voor september.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: