Mestportaal analyse week 27: Lichte stijging mestprijs

De mestprijzen van de Mestportaal notering laten een voorzichtige stijging zien richting de 5 euro. Er is genoeg aanbod van mest, maar er is weinig vraag. Dit zorgt voor een lichte stijging van de mestprijzen.

Veehouders willen graag de mest kwijt, maar willen er op dit moment nog geen hoofdprijs voor betalen, hierdoor is de handel in mest nog vrij rustig. Ook een lichte prijsstijging geeft nog geen grotere vraag bij akkerbouwers die door strengere gebruiksnormen grotendeels al aan de fosfaatnorm zitten en wachten op de eerste oogsten van de wintergewassen.

Nieuw mestbeleid
Het nieuwe aankomende mestbeleid heeft tot nu toe nog geen invloed op de mestprijzen.  Het lijkt erop  dat het nieuwe beleid niet tot veel ophef leidt. De details van de mestwet moeten nog vorm krijgen, maar het lijkt erop dat veehouders het gelaten over zich heen laten komen. Vooral melkveehouders denken dat er wel bedrijven opstaan om de verplichte mestverwerking op gaan pakken. Varkenshouders hebben momenteel gewoon niet de financiĆ«le middelen op flink te investeren.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: