Mestportaal analyse week 28: mesttransporten lopen rustig door

De Mestportaal notering van week 28 blijft deze week gelijk. De mestprijs blijft rond de 5 euro, afhankelijk van de transportafstand. Vraag en aanbod lijkt nog op elkaar afgestemd te zijn en de mesttransporten lopen nog rustig door.

De mesttransporteurs zijn positief gesteld, na de hectische weken van de voorjaarsbemesting hebben ze nog redelijk door kunnen rijden. Het lijkt erop dat de meeste voorraden nu wel grotendeels weggereden zijn. De regen maakt het plaatselijk lastig om mest uit te rijden, maar het plaatselijke karakter van de regen maakt het ook mogelijk om wel mest te kunnen uitrijden op de plaatsen waar het opgedroogd is. Het is voor veehouders ook niet verstandig om mest vast te houden richting het najaar, de prijzen lopen alleen maar op en de kans dat akkerbouwers nog veel ruimte over hebben voor een najaarsbemesting met drijfmest is maar de vraag.

NVV notering
De NVV notering van Salland is vorige week iets opgelopen naar 12,75, de verwachting is dat eind van de maand de prijzen verder gaan stijgen. Tot nu toe is er nog flink doorgereden met mest in het land, aldus de NVV.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: