Mestportaal analyse week 33: Nog twee weken mest uitrijden

De mestprijzen van de Mestportaal notering van week 33 blijft deze week gelijk op 5 euro toe. De verwachting is dat de prijzen de komende twee weken zeker niet gaan dalen. Er is voldoende aanbod en door het gunstige oogstweer is er nu ook weer voldoende vraag naar drijfmest. Veehouders pakken hun kans om nu nog de mestputten leeg te rijden voor de winterperiode.

Een groot gedeelte van de oogst is al binnengehaald en door het mooie weer gaat de oogst in rap tempo verder. In de regio Zeeland is ongeveer tweederde van het akkerland alweer vrij en klaar om nog een laatste drijfmestgift te ontvangen. Door de gunstige weersomstandigheden lukt het ook om een groenbemester te zaaien, wat de mogelijkheid geeft om op bouwland tot 1 september  mest uit te rijden.

Uitrijdperiode
Er lijkt veel onduidelijkheid over de periode van mest uitrijden onder boeren en loonwerkers. Als er geen groenbemester gezaaid wordt mocht er tot 1 augustus mest uitgereden worden. Met groenbemester mag er tot 1 september mest uitgereden worden op bouwland. Op Grasland mag er tot 1 september mest uitgereden worden.

Lees hier alles over de uitrijdregels >>

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: