Mesttoerisme naar Duitsland ongewenst

De Duitse minister van Milieu in de deelstaat Noord Rijn Westfalen wil geen Nederlandse mest omdat hij van mening is dat je de mest daar moet uitrijden waar je het produceert. De Nederlandse mest veroorzaakt een nitraatprobleem in zijn deelstaat, vertelt de minister in een uitzending van EenVandaag.

Johannes Remmel, minister van Milieu van de deelstaat Noord Rijn Westfalen, en lid van de politieke partij die grünen, noemt het transporteren van mest van Nederland naar Duitsland, mesttoerisme en daarmee ongewenst.

De Duitse boer denkt daar anders over, die wil graag mest met veel organische stof, ook al komt de mest uit Nederland, wat vaak dichterbij is, dan uit veedichte gebieden in Duitsland.

Het probleem blijkt ondermeer dat er geen controle is op het vervoer van mest en het uitrijden van deze mest in Duitsland. In Nederland kennen we al langer het systeem met GPS registratie van laden en lossen. 

Jaap Uenk , voorzitter meststoffen van Cumela geeft in de uitzending uitleg over het transportsysteem in Nederland en geeft aan dat ze Duitsland wel willen helpen hetzelfde systeem in te voeren.

Kijk hier voor de uitzending van Een vandaag >> 

Het onderwerp over mest begint vanaf 20:11 minuten.

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: