Hoogtepunten mestportaal 2012

Mestportaal heeft het afgelopen jaar veel nieuws, marktprijzen met wekelijkse analyses, blogs en achtergrondinformatie gebracht. Hierbij een overzicht van de onderwerpen die u het belangrijkste vond.

Mestmarkt
In 2012 is de mestmarktpagina met de mestprijzen en de wekelijkse analyse de meest bezochte pagina. Mestportaal geeft u wekelijks een overzicht van de marktsituatie en een beeld van de mestprijzen die de afnemers, vaak akkerbouwers, toe krijgen op de mest. Afgelopen jaar, 2012 is er nog niet betaald voor de aanvoer van mest, al lagen de prijzen gemiddeld wel lager dan in 2011.

Bekijk de jaaranalyse 2012 >>

Wet- en regelgeving
Er is in 2012 veel commotie geweest over de nieuwe mestwetgeving die in 2013 in zou gaan. Wel of geen mestcontracten, wel of geen verwerkingsplicht, verhandelbare verwerkingsrechten. Lang bleef en nog steeds blijft de exacte invulling van de wetgeving onduidelijk. Mestportaal blijft u ook in 2013 op de hoogte houden over  de wijzigingen van de wet- en regelgeving vanuit de overheid.

Lees meer over de regelgeving in de eindejaartips van 2012 >>

Mestverwerking
De aankomende verplichting van mestverwerking is nog niet bij iedere veehouder doorgedrongen, er heerste vooral een sfeer van afwachten. Op het veebedrijf blijft het vooralsnog bij het scheiden van de mest in dik en dun. Dikke fractie in de ligboxen is een trend in 2012. Ook hier is er onduidelijkheid geweest over de administratie en regelgeving bij mestverwerking op het veebedrijf.

Link naar regels over administratie van mestverwerking op het veebedrijf>>

Nieuws
Nieuws over mest en mineralen blijft populair onder de bezoekers, verschillende initiatieven met mest zijn in 2012 opgestart, Mestportaal blijft het nieuws voor u volgen in 2013.

Lees meer nieuws >>

Blog
Regelmatig krijgt u via een blog de mening te horen over onderwerpen die mest en mineralen te maken hebben. Ook u kunt uw mening delen via een blog, mail dan naar redactie@mestportaal.nl.

Lees de blogs van 2012 >>

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: