LTO: Helaas geen duidelijkheid tijdstip invoering mestwet

LTO Nederland laat in een reactie weten dat ze in hoofdlijnen blij zijn met de brief van staatsecretaris Dijksma, waarin ze de voorwaarden van de nieuwe mestwet aan de Tweede Kamer laat weten. LTO betreurt wel dat er geen termijn voor invoering van de nieuwe mestwet is aangegeven. Boeren hebben behoefte aan deze duidelijkheid, aldus Hans Huijbers van LTO Nederland.

Dijksma laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat de sector aan zet is. Als de secor er niet in slaagt om voor het eind van 2013 voldoende mestverwerkingscapaciteit te garanderen moet de overheid maatregelingen gaat treffen. Zie kamerbrieven. Wat betreft het mestbeleid trekt Dijksma de lijn door die het vorige kabinet al in gang heeft gezet.

“We worden uitgedaagd om zo snel mogelijk met concrete plannen voor mestverwerking te komen. Dat is een stevige opdracht en die gaan we niet uit de weg. Maar de overheid zal óók op meerdere fronten actie moeten nemen, zoals de status van kunstmestvervangers en de nieuwe derogatie. Dan kan het bedrijfsleven alle energie stoppen in de oplossing van dit vraagstuk.” Aldus Huijbers.

Wiebren van Stralen, mestspecialist bij LTO, laat in een reactie weten dat naar alle waarschijnlijkheid de mestwetgeving pas in 2014 in zal aan, doordat de Tweede (en Eerste) Kamer nog over de nieuwe mestwetgeving moet beslissen.

Lees meer >>

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: