Mestchecken voor nieuwe mestwetgeving

Vooruitlopend op het invoeren van nieuwe mestwetgeving, begin 2014, werken LTO Noord afdelingen Tubbergen en Dinkelland/Oldenzaal en ‘Goed boeren in kleinschalig landschap’ aan het oplossen van het mestoverschot. De eerste stap is het inventariseren van het mestoverschot met behulp van www.mestcheck.nl

Voor bedrijven met een mestoverschot betekent de invoering van de nieuwe mestwetgeving een verplichte mestverwerking. Ook in Noordoost Twente zullen agrarische ondernemers actief aan de slag moeten gaan met het verwerken van het mestoverschot op hun bedrijf. Dit kan zowel individueel op het bedrijf of in samenwerking met andere ondernemers. Aanpassingen in het voer kunnen bijvoorbeeld oplossingen bieden. “We willen graag proactief aan de slag met het mestoverschot in Noordoost Twente, het is beter om nu al goed voorbereid te zijn. Daarom roepen we alle agrariërs in Tubbergen, Dinkelland en Oldenzaal op om de mestcheck in te vullen”, aldus André Oude-Vrielink van LTO Noord-afdeling Tubbergen. “Zonder kennis van de huidige mestproductie en plaatsingsruimte per bedrijf kan een ondernemer en wij, als regio, geen maatregelen nemen. Hoe meer ondernemers de mestcheck invullen, hoe beter de mogelijke maatregelen voor Noordoost-Twente in beeld zijn.”

Na 21 juni 2013 verzamelen de initiatiefnemers de ingevulde gegevens en onderzoeken zij welke maatregelen om het mestoverschot te reduceren het beste passen voor Noordoost Twente. Vervolgens worden ondernemers in juli geïnformeerd over de resultaten en kansen voor de ondernemers in Noordoost Twente.

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail:
Lees ook