Mestportaal analyse week 1 en 2: Nieuw jaar met nieuwe mestkansen

De eerste mestportaal noteringen van het nieuwe jaar begint met gelijkblijvende prijzen rond de 6 euro toe. Dit is zeker 3 euro onder de prijs van vorig jaar. Het aanbod trekt wel langzaam iets aan, maar het gros van de varkenshouders wacht op lagere prijzen tijdens het uitrijdseizoen, dat half februari begint. Alleen de weersomstandigheden vanaf half februari kan nog roet in het eten gooien van de dalende mestprijzen voor veehouders.

Transporteurs beginnen al met planningen te maken voor het uitrijsseizoen dat dit jaar half februari weer begint. Er zijn geen aanvragen van vakbonden richting de overheid om eerder te mogen uitrijden en gezien het mooie najaarsweer is er ook geen reden toe.

Aanbod mest
De nieuwe mestwet met mestverwerkingplicht die dit jaar waarschijnlijk ingaat, heeft ook invloed op het aanbod van mest. Maar ondanks het geringe aanbod van mest wordt er wel weer wat meer mest gereden richting de opslagen. Een nieuw boekjaar geeft voor een aantal varkenshouders wel weer financiƫle ruimte om mest af te voeren.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: