Mestportaal analyse week 28: juli wordt niets meer

Terwijl vorig jaar in week 28 de mesttransporten rustig door liepen, geven distributeurs nu aan dat het in juli niets meer gaat worden. Het is hopen op mooi weer in augustus.

Waar de tweede snede gemaaid is, gebeurt nog wel iets in de mestwereld. Maar door het slechte weer afgelopen voorjaar, gebeurt alles bijna drie weken later dan vorig jaar. Het is daarom ook dat VVD-Kamerlid Helma Lodders pleit voor een verlenging van de uitrijdperiode van dierlijke mest.

Mestdistributeurs zijn het met Lodders eens. Van hen mogen de regels over uitrijden op kleigrond wel permanent versoepeld worden. Want op kleigrond spoelt de mest niet zo snel uit als op zandgrond. Feit is dat het van belang is dat het in augustus niet te regenachtig moet zijn, zodat er nog een keer volop uitgereden kan worden. Dan hoeft er niets opgeslagen te worden en blijft er minder mest over.

Omdat het qua drukte deze week niet veranderd is ten opzichte van vorige week, blijft de prijs van de Mestportaal notering wederom staan op vier euro. 

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: