Mestportaal analyse week 33: Hopen op verlenging uitrijperiode

In de ene regio is het druk, in de andere wat minder. Het graan wordt maar langzaam geoogst en er komt in de laatste weken van de uitrijperiode niet zo veel ruimte meer vrij op de bouwlanden. Men is van mening dat de uitrijperiode structureel met twee weken verlengd mag worden.

Die verlenging moet dan vooral gelden voor zandgronden, op kleigrond mag wat een aantal mensen uit de mestwereld betreft altijd wel uitgereden worden. “Maar de politiek is niet te begrijpen, de verlenging zal niet door gaan”, luidt de algemene strekking.

In het midden van Nederland rijden de distributeurs volop. Ietwat onverwacht, net als het weer. Als het de komende tijd gunstig weer blijft, komt er logischerwijs weer wat meer ruimte vrij. Dat is in het noorden van het land wel anders. Daar komt er maar weinig ruimte vrij en zit er weinig beweging in.

Pas na de uitrijdperiode wordt het weer drukker, als distributeurs zich met de mestsilo’s bezig gaan houden. Eén van hen geeft aan dat het tot 1 september zelfs stilte voor de storm is. “De hoeveelheid die we nu vervoeren stelt niets voor in vergelijking met wat van 1 september naar de silo’s gaat”, zegt een distributeur uit Overijssel.

De mestportaal notering blijft onveranderd staan op 4 euro. Pas na 1 september wordt er een verandering verwacht.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: