Mestportaal analyse week 47: geen verschil met vorig jaar

De Mestportaalnotering blijft ook deze week gelijk. Handelaren melden dat er weinig verschil is met de situatie zoals die dezelfde periode vorig jaar was. Ook toen leek het ‘prijsvoordeel’ voor de veehouder te zijn door gelijkblijvende prijzen.

Akkerbouwers waren vorig jaar direct na de oogst alweer bezig met hun nieuwe bouwplannen voor het jaar erop, maar volgens handelaren wachten akkerbouwers nu op de ontwikkelingen omtrent de mestwetgeving en het Programma Aanpak Stikstof (PAS).

Op 30 oktober heeft Staatssecretaris Sharon Dijksma de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de PAS. De verwachting is dat het ontwerp Programma Aanpak Stikstof in het voorjaar van 2014 gereed is. Na de openbare inspraak en de bestuurlijke besluitvorming door de provincies is het streven dat de PAS in de zomer van 2014 in werking treedt.

Per 1 januari 2014 zal een nieuwe mestwet zijn intrede doen. Zodra de nieuwe mestwet van kracht is, zijn veehouderijbedrijven verplicht om een deel van hun mestoverschot te verwerken. Deze verplichting geldt wanneer blijkt dat er minimaal 100 kilo fosfaat verwerkt moet worden.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: