Mestportaal analyse week 48: weinig nieuws onder de zon

Aan de Mestportaalnotering verandert niets deze week. Handelaren geven aan dat vraag en aanbod aardig op elkaar afgestemd is.

Handelaren zeggen geen spannende ontwikkelingen te verwachten in de laatste maand van 2013. De enige spanning komt voort uit de ontwikkelingen van de nieuwe mestwet. Of die er per 1 januari komt of niet, dat is de vraag die de mestwereld bezighoudt.

Iets meer beweging

Het kan zijn dat er sporadisch iets meer beweging komt in de handel, maar dat komt dan vermoedelijk door een aantal vollere putten en veehouders die toch een aantal vrachten laten ophalen.

Vorig jaar kreeg een aantal veehouders met vollere putten namelijk te maken met schuimvorming. Dat komt vooral voor in het najaar en in de winterperiode. Uit een onderzoek bij varkenshouders bleek vorig jaar dat in diepere putten vaker schuimvorming optreedt dan bij ondiepere putten. Een duidelijke oorzaak en een oplossing is er tot nog toe niet gevonden. Wel werd duidelijk dat een laag met zonnebloemolie het probleem lijkt te verminderen.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: