Mestportaal Analyse week 50: Kabbelend richting 2014

Het is de laatste weken rustig op de mestmarkt. Vorige week werd er iets meer verhandeld waardoor de putten die dit jaar nog geleegd moesten worden inmiddels wel leeg zijn. Handelaren geven aan dat er aan de afzetkant van de mestmarkt geen haast lijkt te zijn.

De mestportaalnotering blijft gelijk. Dat is het logische gevolg van de rust die er al een aantal weken heerst. Mesthandelaren maken zich meer druk om de nieuwe mestwet. Mestportaal meldde vorige week dat de Eerste Kamer de nieuwe wet op 16 of 17 december plenair gaat behandelen. Dat is kort dag.

Staatssecretaris Sharon Dijksma zegt hierover: "Indien het stelsel in zou gaan op een datum gedurende een kalenderjaar, kan de verplichting niet worden gehandhaafd ten aanzien van datgene wat voor die datum verwerkt is. Het opleggen van een verwerkingplicht gedurende een kalenderjaar sluit niet aan bij de praktijk, van met name, intermediaire ondernemers. Dit zou leiden tot uistel tot 1 januari 2015."

Handelaren geven aan dat de markt klaar is voor de mestwet en dat het zonde zou zijn als de wet op het laatste moment niet doorgaat. Wel duidelijk is dat de mesthandel rustig kabbelend het nieuwe jaar in zal gaan.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: