Mestportaal analyse week 8: Weinig handel ondanks start mestuitrijseizoen

De mestprijzen van de Mestportaal mestnotering voor week 8 blijven op hetzelfde niveau als vorige week steken. Ondanks de officiƫle start van het uitrijseizoen is er weinig handel en blijven de tarieven voor drijfmest hetzelfde als vorige week, rond de 4 euro.

Het mestuitrijseizoen is afgelopen vrijdag weer begonnen, maar veel wordt er nog niet uitgereden. Het weer werkt niet mee, de akkers zijn te nat. De vooruitzichten zijn wat dat betreft ook niet goed: voor de komende week wordt er weer vorst verwacht en dan kan er dus op veel plaatsen niet uitgereden worden.

Het is nog relatief vroeg in het jaar. Landbouwakkers hebben in maart en april extra bemesting nodig als de gewassen er net instaan. Pas dan zal er veel vraag komen naar mest. Nu wordt er alleen varkensdrijfmest uitgereden als varkenshouders  geen opslagcapaciteit meer hebben in de kelders en daar lijkt tot nu toe nog voldoende ruimte.

Deze week rijden vooral rundveehouders die met volle kelders zitten de mest uit op de graspercelen voor de eerste snede.

Meer over: Mestnotering | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: