Nieuw stikstofbeleid Overijssel

De provincie Overijssel past het beleid voor de afgifte van vergunningen op grond van de Natuurbeschermingswet aan. De hoogste bestuursrechter oordeelde twee maanden geleden dat de provincie te makkelijk vergunning afgaf aan veehouderijen.

De provincie valt terug op het wettelijk kader. Voorheen was het mogelijk dat door de toegepaste berekeningsmethode voor de stikstofdepositie de neerslag van stikstof op het ene natuurgebeid verminderde, maar voor het andere natuurgebied een toename plaats vond. Dat kan nu niet meer gebeuren. Het nieuwe beleid van de provincie geldt tot de Programmatische Aanpak Stikstof van kracht wordt.

Staatssecretaris Dijksma heeft eerder deze week benadrukt dat voor situaties als in Overijssel het van het grootste belang is dat de nieuwe PAS van kracht wordt.

De uitspraak van de Raad van State in mei dit jaar heeft gevolgen voor veertien bedrijven. Zij hebben op grond van de Overijsselse beleidsregels een vergunning aangevraagd. Ze krijgen de mogelijkheid hun aanvragen aan te passen.

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: