Subsidie voor vermindering uitstoot ammoniak

Ondernemers die met elkaar via een praktijknetwerk kennis en kunde willen uitwisselen kunnen hiervoor subsidie aanvragen. De subsidie is specifiek voor grote praktijknetwerken met projecten die zich richten op minder uitstoot van ammoniak. Aanvragen kan van 15 augustus tot en met 16 september2013 bij Dienst Regelingen. Grote praktijknetwerken bestaan uit minimaal acht deelnemers, waarvan ten minste één landbouwonderneming.

Het doel van deze subsidieopenstelling is om de uitstoot van ammoniak uit de landbouw te verminderen. De projecten moeten dan ook over de reductie van de ammoniakemissie gaan. Het gaat dan om maatregelen voor stallen, voer, management of het uitrijden van dierlijke meststoffen. Deze maatregelen gaan verder dan de wettelijke eisen of gangbare norm.

Meer kans vernieuwende projecten

Een onafhankelijke beoordelingscommissie beoordeelt na de aanvraagperiode alle ingediende subsidieaanvragen. Zij rangschikt de projecten en bepaalt welke projecten subsidie krijgen. Projecten die beter aansluiten bij de gestelde rangschikkingcriteria maken meer kans. Wat deze criteria zijn, is te lezen op de website van Dienst Regelingen.

Het ministerie stelt € 1 miljoen beschikbaar. Aanvragers krijgen hier maximaal 70% van de subsidiabele kosten vergoed, tot een maximum van € 250.000. Er geldt een minimum subsidiebedrag van € 100.000.

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: