Cumela lanceert e-learning lesmodule

Cumela Nederland heeft op 6 november de interactieve e-learning module mestgassen gelanceerd. De website www.mestgassen.nl is ontwikkeld om leerlingen, werknemers en werkgevers in de agrarische sector te informeren over de gevaren van mestgassen. De e-learning werd ontwikkeld door AgriHolland. De module bestaat uit interviews met slachtoffers, nabestaanden van slachtoffers en veiligheidsdeskundigen.

Bij de lancering spraken slachtoffers van mestgassen over de impact die een mestongeluk heeft. Mestgassen zijn sluipmoordenaars, zo was duidelijk. Je ruikt de gassen niet en als je voelt dat je gassen binnen krijgt ben je al te laat om de mesttank of silo te verlaten. In de e-learning staan veel praktische adviezen om het risico op bedwelming te beperken. Dat betekent bijvoorbeeld dat loonwerkers moeten durven beslissen om geen mest te mixen bij verkeerde weersomstandigheden.

De e-learning op www.mestgassen.nl is zo samengesteld dat deze ook eenvoudig te gebruiken is tijdens met werknemers. Daarnaast is een docentenhandleiding opgesteld om de module te gebruiken in het lesprogramma van agrarische opleidingen.

Meer over: Algemeen | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: