Dijksma: Emissiearme huisvesting en PAS apart behandelen

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken vraagt de Tweede Kamer de behandeling van het voorhangende ontwerpbesluit emissiearme huisvesting landbouwhuisdieren niet te betrekken bij de behandeling van het ontwerpbesluit grenswaarden programmatische aanpak stikstof (PAS) omdat dit tot vertraging kan leiden. Dat blijkt uit een brief van Dijksma aan de Tweede Kamer.

Het betrekken van de behandeling van het ontwerpbesluit emissiearme huisvesting landbouwhuisdieren bij het voorgehangen ontwerpbesluit grenswaarden PAS kan tot vertraging leiden van het traject van het ontwerpbesluit emissiearme huisvesting landbouwhuisdieren, schrijft Dijksma. Dat betekent dat ook de effecten van het ontwerpbesluit emissiearme huisvesting landbouwhuisdieren, zoals die worden ingerekend bij het in voorbereiding zijnde PAS, zich later zullen voordoen, wat kan leiden tot bijstelling en dus vertraging van het PAS. De mate waarin er vertraging optreedt, hangt volgens de staatssecretaris mede af van de snelheid waarmee de Kamer beide besluiten kan behandelen.

Dijksma wijst de Tweede Kamer erop dat er inhoudelijk tussen beide ontwerpbesluiten geen verband is, omdat het ene besluit gaat over een grenswaarde voor de vergunningplicht op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 en het andere besluit specifieke staleisen stelt op grond van de Wet milieubeheer. (EZ / AgriHolland)

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: