Fosfaatkunstmest verboden op bedrijf met derogatie

Nederlandse derogatiebedrijven mogen geen fosfaatkunstmest gebruiken. Dat bevestigt de woordvoerder van eurocommissaris Potočnik voor milieu. In de voorwaarden voor de bedrijven die gebruik maken van de Europese regelingen om een hogere gift stikstof uit dierlijke mest op grasland staat het beschreven.

Volgens de woordvoerder is een verbod op het gebruik van fosfaatkunstmest op derogatiebedrijven niet alleen in de conceptteksten van het derogatiebesluit opgenomen, maar ook in het definitieve besluit.

Nieuwe Oogst meldt dat ook het ministerie van Economische Zaken bevestigd heeft dat de voorwaarde over het verbod op gebruik van kunstmest fosfaat als extra voorwaarde om voor derogatie in aanmerking te komen in het definitieve derogatiebesluit is opgenomen. LTO eist dat de voorwaarde in 2014 geen consequenties heeft voor veehouders en wil dat staatssecretaris Sharon Dijksma opnieuw gaat onderhandelen met de Europese Commissie. Nieuwe Oogst meldt dat op het ministerie in de komende weken verder gesproken wordt over de situatie.

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: