‘Pilot mineralenconcentraat in 2015 naar dertig deelnemers’

De pilot mineralenconcentraat wordt verlengd en uitgebreid. In de komende drie jaar zal de pilot worden gebruikt om een systeem van borging en handhaving te testen. Deze opzet dient ter voorbereiding op een permanente voorziening in de Nitraatrichtlijn voor het gebruik van hoogwaardige meststoffen uit dierlijke mest. Dat meldt de Staatscourant.

De vernieuwde pilot zal worden uitgebreid naar dertig bedrijven. Er wordt momenteel gewerkt aan een monitoring voor de vernieuwde pilot. De invulling van deze monitoring zal op basis van adviezen van de Europese Commissie en sectorpartijen worden vormgegeven. De kosten van een dergelijke monitoring worden mogelijk op de deelnemende partijen overgeslagen.

Ontwerpwijziging uitvoeringsregeling meststoffenwet

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft een ontwerpwijziging van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet ter inzage gelegd in verband met aanpassingen op diverse terreinen. Ten eerste zijn de excretieforfaits van andere diersoorten dan rundvee geactualiseerd en worden de vastgestelde normen voor de mestsamenstelling per diersoort geactualiseerd.

Daarnaast wordt het verplicht om bij het transport van gescheiden mestsoorten te bemonsteren en te analyseren. Ook wordt de pilot voor het gebruik van mineralenconcentraat verlengd en op onderdelen uitgebreid. Er kunnen 30 bedrijven deelnemen. Verder wordt bijlage Aa als gevolg van de wijziging van het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet in verband met herwonnen fosfaten aangepast.

Meer over: Algemeen | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: