Nieuw rassen van groenbemesters in Aanbevelende Rassenlijst

Er worden twee rassen van gele mosterd opgenomen in de Aanbevelende Rassenlijst. Dit meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR), waarin Plantum, LTO-Nederland en de Brancheorganisatie Akkerbouw samenwerken. De nieuwe rassen betreffen de gele mosterdrassen Floraine en Panter, beide afkomstig van kweker Joordens Zaden uit Kessel.

De Rassenlijst van 2018, zal geen tabel meer bevatten met gegevens over de uitzaai van rassen van bladrammenas in het voorjaar, omdat dit onderzoek is stopgezet. Enkele rassen uit de voorjaarstabel die ook geschikt zijn voor uitzaai in het najaar, zijn na onderzoek nu voor het eerst opgenomen in de tabel voor de najaarsuitzaai. Het gaat om de rassen Terranova en Anaconda van kweker Joordens Zaden uit Kessel en het ras Adagio van de Deense kweker P.H. Petersen dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Top-Seeds uit Apeldoorn.

Meer details over de eigenschappen van alle rassen van groenbemesters in de Rassenlijst zijn te vinden in de tabel bij het persbericht op de website van de CSAR. (Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst)

Meer over: Nieuws | Teelt
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: