Evers schoffelbemester voor zestien maisrijen

Naast de schoffelbemesters voor acht en twaalf maisrijen, komt de Nederlandse machinefabrikant Evers nu ook met een 16 rijige bemester. De grotere werkbreedte vermindert het aantal werkgangen en dus ook het aantal rijsporen op de kopakker, aldus de fabrikant.

Het automatische camerastuursysteem op de schoffelelementen is nieuw. Op de bemester zijn twee camera’s gemonteerd zodat zowel linker- als de rechterkant van de bemester afzonderlijk aangestuurd kan worden. De schoffelelementen volgen door de camera’s altijd het gewas, waardoor belemmeringen van aansluitingen van zaaiwerkgangen en onnauwkeurige gps verholpen zijn, meent Evers.

De nieuwe schoffelbemester heeft een vijfdelig opklapbaar frame en de schoffelelementen kunnen vrij bewegen door een parallellogramconstructie. Hierdoor zijn de elementen bodemvolgend. De mestuitlopen bevinden zich voor de schoffel. Deze roteert waardoor de mest direct met de aarde mengt en er geen verbranding van de maisplant is. Volgens Evers zorgt de roterende werking er ook voor dat de voedingsstoffen zo dicht mogelijk bij de wortels van de plant komen.

Meer over: Nieuws | Uitrijden
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: