Grote mestfraudezaak in rechtbank Amsterdam

Negentien verdachten in een grote mestfraudezaak wordt in acht zittingsdagen in de rechtbank van Amsterdam behandeld. De zaak gaat om de verdenking van het mengen van restafval met mest. Justitie verdenkt de negentien ervan miljoenen kilo’s vervuilde mest op Nederlandse en Duitse percelen te hebben gedumpt.

De NOS meldt dat de verdachten onder meer veehouders uit Gelderland, Brabant en Utrecht zijn. Verder zou één van de verdachten een mesthandelaar uit Limburg zijn. Ook een mesttransporteur uit Brabant, een Duitse handelaar, een vergister uit Spakenburg en een biodieselproducten uit de Botlek staan op de verdachtenlijst.

Naar de verdachten is vijf jaar onderzoek gedaan. Dat gebeurde sinds 2015 na een anonieme tip. Het zou gaan om een internationaal opererende organisatie, die jarenlang samenwerkte om restafval goedkoop weg te werken. De zaak zou eigenlijk vorig jaar december al dienen, maar toen werd de rechter gewraakt door de advocaat van een van de verdachten, meldt RTV Utrecht. Dat gebeurde nadat de rechter een mail naar de advocaat had gestuurd die bedoeld was voor zijn collega’s. Daarin maakte hij een opmerking over een van de verdachten. (NOS.nl)

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: