Slootsmid introduceert nieuwe serie precisie-bemesters

Slootsmid Mesttechniek uit Borculo (Gld.) heeft een nieuwe lijn bemesters in productie genomen. De bemesters zijn geschikt voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers zoals mineralenconcentraat, ammoniumsulfaat en spuiwater.

Met de nieuwe SGWM-serie kan er 150 tot 8.000 liter per hectare gedoseerd worden bij een werksnelheid van 12 km/h. De bemesters zijn leverbaar in een werkbreedtes van 7,5 tot 13,5 meter en worden optioneel uitgerust met sectie afsluiting, automatische smering en trekhaak. Slootsmid kan ook een eigen fronttank van 2.000 liter of een getrokken tank.

Naast de SGWM-serie ontwikkelde Slootsmid ook een bemester die zowel mineralenconcentraat als lage giften drijfmest kan verwerken: de SGWM-PB serie. De bemesters in deze serie zijn leverbaar in de werkbreedtes van 7,5 tot 12 meter en kunnen giften van 4.000 tot 30.000 liter per hectare verdelen met behulp van Slootsmid Exact mini verdelers.

Slootsmid is vijf jaar geleden gestart met de ontwikkeling van precisie-bemesters, als gevolg van de wens om de het kunstmestgebruik te reduceren. De machines zijn in verschillende prototypen en op verschillende bodemsoorten in de praktijk getest. Tijdens deze onderzoeken heeft Slootsmid samengewerkt met onderzoeksinstanties en regionale initiatieven op het gebied van alternatieve bemestingsmethoden en aanwendtechnieken om de impact op het milieu te verkleinen.

Meer over: Nieuws | Uitrijden
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: