Kunststof mesttanks van Euromilk

De Poolse machinebouwer Euromilk presenteert een nieuwe serie kunststof mesttanks. De zogeheten Birtugan mesttank is er met een inhoud van 16,5, 18,5, 20,5 en 27 kuub.

In navolging van Zunhammer komt Euromilk ook met kunststof, of eigenlijk fiberglass (glasvezel), mesttanks. De Birtugan wordt standaard geleverd met een zesduims slangaansluiting en een Vogelsang pomp met een capaciteit van 4.300 liter per minuut. Optioneel kan Euromilk een 6000 liter versie leveren. In dat geval raadt de fabrikant aan voor de optionele achtduims slangaansluiting te kiezen. De pomp schakelt automatisch uit als de tank vol zit. De modellen met een inhoud van 16,6 tot 20,5 kuub staan op een tandemas, de grootste met een inhoud van 27 kuub heeft een tridemas. Volgens Euromilk kan de Birtugan gebruikt worden met elk type bemester. De driepuntshef behoort niet tot de standaarduitrusting, maar is optioneel. Evenals een hydraulische steunpoot,

Om de kunststof tank te beschermen, zit er tussen de tank en het frame een 1 cm dikke laag polyurethaan, een kunststof dat slijtage aan de tank moet voorkomen. Standaard heeft de Birtugan luchtremmen. Op de optielijst staat een hydraulisch dubbelleiding-remsysteem.

Meer over: Nieuws | Uitrijden
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: