Vervaet Quad XL met ruimte voor 40 kuub mest

Machinebouwer Vervaet heeft de Quad XL gepresenteerd. De nieuwe uitvoering van de in 2021 geïntroduceerde Quad kan door een getrokken tank in totaal 40 kuub mest meenemen.

De Quad XL is volgens de fabrikant ontwikkeld om te voldoen aan de vraag van grote loonwerkers. Vervaet heeft dit jaar twee exemplaren van de XL uitgerust met een extra tank. In deze uitvoering wordt de 22 kuubs Quad gecombineerd met een getrokken tank van 18 kuub.

Een extra centrifugaalpomp wordt gebruikt voor het vullen en legen. Alle informatie van de extra tank staat op het touchscreen van de Quad 550 waardoor er geen extra scherm nodig is. Om de manoeuvreerbaarheid te verbeteren en trailer nauwkeurig te laten volgen, heeft de getrokken tank een elektronisch gestuurde stuurinrichting. De vier 800/70R38 banden lopen daardoor precies in het spoor van de Quad.

Matt Carse, algemeen directeur van de Britse Vervaet-importeur J Riley: “De extra capaciteit betekent dat de machine een tankwagen volledig kan legen met nog wat ruimte over. De getrokken tank kan ook losgekoppeld worden. Daardoor kan er ook gewerkt worden zonder de tank.”

Meer over: Nieuws | Uitrijden
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: