Emissiemetingen van stalvloeren kan eenvoudiger

De emissiemetingen van stalvloeren kan veel simpeler, aldus Hans Schiricke, eigenaar van meetbedrijf EnviVice. Veel bedrijven zijn afwachtend met het uitvoeren van metingen omdat ze bang zijn dat anderen hierop meeliften.

Hans Schiricke is eigenaar van meetbedrijf EnviVice. Hij is een van de weinige partijen die zich bezighouden met het meten van emissies van stalvloeren die op de bijlage van de Rav-lijst staan. Voor vier proefstallen zijn de kosten niet meer dan 50.000 euro, aldus Schiricke. Hij gebruikt een van de meetmethoden die de Tac Rav verplicht stelt. Over de regeling Rav en de proefstalstatussen heeft hij een uitgesproken mening.
 
De tijd begint te dringen. Vanaf 1 februari 2013 moet er volop gemeten gaan worden aan emissiearme stalvloeren voor melkkoeien. Gebeurt dat niet, dan zal een deel van de vloeren begin 2014 van de bijlage van de Rav-lijst verdwijnen. Hans Schiricke van meetbedrijf EnviVice merkt dat er veel belangstelling is voor het meten van vloeren, maar de producenten van vloeren zijn afwachtend.
 

Lees meer op prikkebord >>

Lees meer op agrabeton >>

Meer over: Dier | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: