NVV opent Meldpunt Boetes Meststoffenwet

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) wil inzicht krijgen in de boetes die varkenshouders vanaf de invoering van de nieuwe Meststoffenwet in 2007 hebben gekregen, als ze de mineralenbalans op hun bedrijf niet sluitend krijgen. Daarvoor start de NVV een analyse en roept de vakbond leden op zich te melden als ze tegen een opgelegde boete in beroep zijn gegaan.

Bij de NVV is op dit moment een aantal zaken bekend waarbij varkenshouders zijn veroordeeld door de rechtbank voor het niet in orde hebben van de mineralenbalans. Zij kregen hiervoor boetes opgelegd. Nadat de varkenshouder de zaak heeft voorgelegd aan het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft RVO.nl zonder inhoudelijke zitting de varkenshouder in het gelijk gesteld en de boete geseponeerd.

Om meer inzicht te krijgen in de handelswijze van RVO.nl en waar varkenshouders tegenaan lopen bij deze procedures, roept de NVV haar leden op zich te melden als ze tegen een opgelegde boete in beroep zijn gegaan. De organisatie vraagt de leden daarbij wat de uitkomst van de procedure is geweest. De NVV hoopt ook dat varkenshouders die een schikking hebben getroffen zich melden. Zij worden gevraagd een mail te sturen naar info@nvv.nl en met de volgende gegevens:

  • In welk jaar de boete werd opgelegd
  • Een korte beschrijving van het resultaat van het instellen van beroep
  • Indien mogelijk een kopie van de uitspraak, de schikking of de seponeringsbrief van RVO.nl.

Op basis van de ontvangen gegevens zal de NVV de vervolgstappen bepalen. Allen gegevens van varkenshouders worden vertrouwelijk behandeld. (AgriHolland / NVV)

Meer over: Afvoer | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: