Kunstmestproducent Yara doet overname in India

Kunstmestproducent Yara International heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Babrala fabriek voor productie van ureum en de bijbehorende distributieactiviteiten in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh van Tata Chemicals. Dat meldt AgriHolland.

Met de overname is een investering van 400 miljoen dollar gemoeid. De fabriek die Yara in handen krijgt kan jaarlijks 700.000 ton ammonium en 1,2 miljoen ton ureum produceren. De jaaromzet bedroeg in het op 31 maart van dit jaar afgesloten boekjaar 350 miljoen dollar en het bedrijfsresultaat 35 miljoen dollar. De fabriek werd gebouwd in 1994 en geldt als de meest energie-efficiƫnte in India.

Yara is sinds 1990 actief in India. De focus lag tot dusver op verkopen van kunstmest in het westen en zuiden van het land. De omzetgroei en marges van de activiteiten in India liggen hoger dan gemiddeld binnen Yara. De overname van de activiteiten van Tata Chemicals moeten nog worden goedgekeurd door de Indiase mededingingsautoriteiten. De verwachting is dat de afronding van de deal over 9 tot 12 maanden zal plaatsvinden. (AgriHolland)

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: