Van Dam besluit deze week over uitrijverbod

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken besluit nog deze week over een mogelijk uitstel van het uitrijverbod. Eerst wil hij een advies van de Technische commissie bodem  afwachten. Van Dam schrijft dat in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer, zo meldt AgriHolland.

Op basis van het Besluit gebruik meststoffen is het niet toegestaan na 31 augustus drijfmest of vloeibaar zuiveringsslib aan te wenden. Op basis van artikel 64 van de Wet bodembescherming kan vrijstelling worden verleend, nadat de TCB is gehoord en voor zover het belang van de bescherming van de bodem zich niet tegen de vrijstelling verzet.

Op 17 augustus heeft Cumela Nederland een verzoek ingediend om de uitrijdperiode van drijfmest en vloeibaar zuiveringsslib uit te stellen tot 16 september, maar liever 1 oktober. De organisatie had Van Dam gevraagd voor 24 augustus duidelijkheid te geven.

Op basis van het verzoek heeft Van Dam de TCB om advies gevraagd. De staatssecretaris verwacht dit advies op korte termijn te ontvangen en zal daarna besluiten over een vrijstelling. Van Dam streeft ernaar deze week een besluit te nemen en dit kenbaar te maken. Het feitelijk verlenen van de eventuele vrijstelling gebeurt door het plaatsen van een regeling in de Staatscourant.

Meer over: Nieuws | Uitrijden
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: