AGR/GPS overgangsperiode tot 1 maart

Staatssecretaris van Dam heeft de Tweede Kamer laten weten dat de overgangsperiode voor AGR/GPS voor vaste verwerkte mest duurt tot 1 maart 2017. Tot die tijd heeft de sector de gelegenheid de benodigde apparatuur te laten installeren.

RVO en NVWA zullen, wanneer zij tot 1 maart 2017 overtredingen constateren, een waarschuwing geven, maar geen boete opleggen. Overtredingen die vanaf 1 maart 2017 worden geconstateerd, zullen worden gesanctioneerd.

e-CMR is door CUMELA Nederland en LTO aangedragen als alternatief voor de AGR/GPS-verplichting. e-CMR, van het bedrijf Value Engineers uit Den Bosch, laat zich het beste vergelijken met een digitale vrachtbrief waar onder andere locatiegebaseerde functies aan toegevoegd zijn. Het systeem is de afgelopen weken onderzocht en getest door Hoffmann Bedrijfsrecherche. De uitkomsten van dit onderzoek waren behoorlijk positief. Value Engineers gaat nu een verzoek doen aan de Staatssecretaris om het e-CMR-systeem te accepteren als mogelijk alternatief voor AGR/GPS. (Cumela Nederland)

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: