Mestcertificering start mogelijk in november

Verschillende organisaties in de mestketen werken samen aan het opzetten van een systeem van mestcertificering. Dat meldt AgriHolland.

Het traject is gestart nadat minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit partijen in de keten ter verantwoording heeft geroepen, vanwege terugkerende fraudegevallen in de mestketen. De ambitie is om in november van start te kunnen gaan.

Onder de noemer ‘Samen werken in een eerlijke keten’ lopen er nu 2 grote projecten: digitalisering van de mestketen en certificering van de mestketen. Door toepassing van digitalisering willen partijen meer transparantie en minder fraude bewerkstelligen, maar het moet ook een bijdrage leveren aan het gemak voor deelnemers, de mogelijkheid om te benchmarken en het beter tot waarde brengen van de mest.

Op dit moment vinden er proefaudits plaats om de mestcertificering in te vullen. Hierbij zijn onder andere 2 varkensbedrijven betrokken. Gezocht wordt naar een werkbare invulling. De ambitie is om in november van start te kunnen gaan, maar daarvoor moet nog veel werk verricht worden.

Meer over: Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: