Forfarmers onderzoekt mestverwerking

Samen met afvalverwerkingsbedrijf Twence onderzoekt Forfarmers de mogelijkheid om samen een mestverwerkingsinstallatie op te zetten.

Donderdag 30 juni jl. ondertekenden Twence-directeur ir. Jan Rooijakkers en de heer Bert-Jan Ruumpol RA, algemeen directeur van ForFarmers, hiertoe een samenwerkingsovereenkomst.

Voerleverancier Forfarmers wil hiermee een bijdrage leveren aan de reductie van het mineralenoverschot van de Nederlandse veehouderij.

Twence ziet grootschalige mestverwerking als een potentieel nieuwe bedrijfsactiviteit, die aansluit bij de core business afvalverwerking en energieopwekking uit afval. Bovendien hebben de Twentse gemeenten, in hun rol van aandeelhouder, Twence gevraagd een bijdrage te gaan leveren in de keten van mestverwerking en de duurzame energievoorziening.

Het onderzoek richt zich zowel op de productie van energie uit mest, bijvoorbeeld door vergisting, als op het terugwinnen van grondstoffen en een combinatie van beide. De uitkomsten kunnen ertoe leiden dat ForFarmers en Twence samen de mogelijkheden onderzoeken voor de realisatie van één of meerdere mestverwerkingsinstallaties.

Lees meer op de website van Forfarmers

Meer over: Nieuws | Verwerken
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: